WERK       |       OVER RENÉ       |       CONTACT

René Verhagen?

Op mijn 15e moet ik een opstel schrijven over ‘mijn droombaan’. Ik wil iets met reclame en tekenen.

Reclametekenaar? Bestaat dat?

En of het bestaat. Ik word art director. Tot op de dag van vandaag het allervetste beroep ever.

Ik hou van eenvoud. Duidelijkheid. In vorm. In taal. In geluid.

Zolang ik mensen raak met de dingen die ik maak, of het een advertentie is, of een lied, een TV-commercial

of een sticker op een doos eieren, blijf ik dromen van mijn eigen beroep.

 

Als jongste lid van de ADCN begin ik die baan bij HVR in Den Haag. 

Gevolgd door TBWA\CC, BLRS/EURORSCG, BSUR, XXS, JWT, WTA & DEPT®BANL.

Het lijkt wel een dyslectisch alfabet.

Bij XXS ontmoet ik Saskia Meijer. We helpen XXS groeien. Winnen wat prijzen en verhuizen samen naar JWT (nu Wunderman Thompson Amsterdam). Ik werk 18 jaar met haar. Maar het is ook lekker om met anderen te werken. Andere disciplines, andere skills. Dus we gaan onze eigen weg en komen elkaar nog vaak genoeg tegen. Het meeste werk op deze site is van ons samen.

Ik verken mijn solo-vaardigheden verder als creative lead bij DEPT® Brand and Advertising Netherlands. Daar is mijn taak het merk Univé op te poetsen. En ben best trots op de glans die langzaam tevoorschijn komt.   

 

 

Nog hobby's?

Ik schrijf songteksten en muziek. Voor mezelf hoor. Leuk om te doen én inspirerend. Het dwingt me na te denken over het grotere plaatje. Keep the mind wide open.

Ik hou daarvan, een open mind. En heel veel open minds om me heen. Ook die van jou.

 

 

Gewerkt voor:

Amsterdam Admirals, Anderzorg, Andrélon, Basic-Fit, Binck Bank, Bonbébé, BNR, Brand Bier, Campina, Cando, Carglass, Citroën, Cordaid Memisa, Decathlon, Delta Lloyd, DekaMarkt, Dierenbescherming, Dirk, Essent, Expert, het FD, Florius, FNV, Footlocker, Frecious, GAMMA, Gemeente Den Haag, Greenberg Traurig, Groenewoud van Kesteren, Healthy People, Heineken, Heinz, HEMA, ING, Iris Optiek, De Jong & Laan, De Kinderbescherming, Kinzo, Kitkat, KPN, Lingen’s Blond, Loyalis, Marktplaats, Marqt, Mazda, Media Markt, Mercedes-Benz, Micazu, Miele, Nationale Nederlanden, Nespresso, New10, Nierstichting, Nissan, NVM, Online (en het voormalige @Home), Opel, Oxxio, Philip Morris, PinkRibbon, Pokon, Polis Direct, Postbank, Philips, PLUS, Port of Rotterdam, Purina, Randstad, Remia, Robijn, Route Mobiel, Samsonite, Schoevers, SEAT, Snappcar, Sol, Stichting Nederland Schoon, Stinger, Tele2, De Telegraaf, Tempo Team, Tena (SCA), Telfort, La Trappe, Uber Eats, Univé, VakantieVeilingen, Vereniging Eigen Huis, Verkade, Videoland, Vodafone, VodafoneZiggo, Vomar, Vorwerk, WE, Whirlpool, Woordbedrijf.nl, Wunderman Thompson, Yacht, Ziggo.