WERK       |       OVER RENÉ       |       CONTACT

HEMA - Europride

Challenge

Een HEMA-filiaal in Amsterdam wil graag een sympathieke actie tijdens EuroPride Amsterdam. We stellen onszelf de uitdaging iets te bedenken dat werkt voor heel HEMA. En voor de gay community.

 

Idee

HEMA is er voor iedereen. HEMA vindt dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. En de liefde moet kunnen vieren. Helaas is dat lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom maakten we een statement tijdens EuroPride Amsterdam. We veranderden de brand icons van HEMA in een symbool voor de liefde.

Rookworst loves rookworst.

Tompouce loves tompouce.

De speciale T-shirts waren verkrijgbaar bij HEMA’s in hartje centrum en binnen 36 uur uitverkocht (het enthousiasme van de gay community en influencers werkte aanstekelijk). Bezoekers van EuroPride droegen hun shirt met trots. En deelden die trots massaal op social media. HEMA verklaarde onvoorwaardelijke liefde aan iedereen. En iedereen gaf die liefde aan HEMA terug.

De opbrengst is gedoneerd aan het jongerennetwerk van het COC, dat zich ervoor inzet om van scholen een veilige omgeving te maken voor LGBT-leerlingen en -leraren.

 

Awards

Bronzen Lamp, ADCN

Esprix, brons

SAN accent